ANY CARNER

Aquest any, des de l’institut, volem celebrar el Sant Jordi dedicat a la figura del “príncep dels poetes”, Josep Carner, ja que és el cinquantè aniversari de la seva mort .

Per apropar-vos a la poesia de l’autor, us presentem alguns poemes de Bestiari per a què comproveu que es pot utilitzar el vers per parlar de coses senzilles, quotidianes, com poden ser els animals.

Un cop hàgiu fet la lectura d’alguns dels poemes, us proposem les activitat següents segons sigueu alumnat de 3r d’ESO ADI o de 3r d’ESO.

26 pensaments sobre “ANY CARNER

  1. Em sento identificat amb un peresós ja que els agrada molt dormir com a mi.
    Tot i que no solen fer gaire activitat física normalment, són bons nedadors, i jo també ho sóc. Els peresosos solen menjar fruita, herbes i fulles i a mi també m’agrada menjar fruita i amanida.
    Ells viuen en zones tropicals, com jungles, i són zones que m’agraden molt, perquè gaudeixo passejant pel bosc.

    Liked by 1 person

  2. Dels poemes del bestiari no m’acabo d’identificar amb cap al 100%així que n’he triat un altre.

    Jo m’identifico amb un llop per diverses raons:
    -S’alimenten majoritàriament de carn i a mi m’agrada menjar carn
    -Poden anar en manada o sols. Crec que jo m’identifico amb aquesta característica ja que m’agrada anar pel meu compte però a la vegada m’agrada estar amb gent.
    -Són bastant ràpids. (Jo també)
    -Tenen posicions i molts cops volen aspirar a tenir un nivell superior en la manada.
    -Són animals lliures i fidels amb els demés i amb ells mateixos.
    -Se’ls relaciona molt amb la nit i la lluna i ,per a mí, aquests elements són realment especials i gratificants de veure.

    Liked by 1 person

  3. Jo igual que els meus companys, no m’he vist reflectit en cap dels animals dels poemes.
    Em veig més com un gat, ja que són animals que gaudeixen de la companyia, però també, els hi agrada estar sols. Els hi pot costar demostrar l’estima als demés. També és cert que es preocupen per les persones que els hi tenen un afecte, encara que els costi expressar-ho.

    Liked by 1 person

  4. M’identifico amb el camell, ja que ajuden a la gent i són bastant independents.
    Els camells, al contrari que altres animals, són capaços de sobreviure amb el que se’ls dóna; com diu el poema, ”set dies i set nits puc estar sense beguda”. M’identifico de certa manera en això perquè normalment em conformo amb la situació i no espero més. A més a més, no prenc gaire aigua…
    Tampoc m’importa la posició de la gent, sempre intento tractar a tothom de la mateixa manera, independentment de la seva situació, i ser comprensiva.

    Liked by 1 person

  5. M’identifico molt més amb el Pardal, comparat amb els altres.
    Els Pardals són com jo, ja que la majoria de vegades sóc alegre i molt xerraire. Si em trobo amb les meves amigues, parlo molt més, comparat a casa, ja que la meva família no parla dels mateixos temes que m’interessen. També m’agrada jugar amb els nens petits, en especial els meus nebots i fer-los riure. Una altra cosa que tinc en comú, és que sóc una mica tafanera i també em costa oblidar-me de les coses.

    Liked by 1 person

  6. Jo m’identifico més amb el cucut perquè és un perdut i jo sóc un perdut de la vida.
    O sigui que no m’assabento de res del què passa fins que m’ho tornen a repetir diverses vegades.

    M'agrada

    1. Marc, penso que no has acabat d’entendre per què el cucut és un perdut. El poeta ho diu amb la intenció de fer-nos saber que el Cucut és molt difícil de veure perquè s’amaga, no per què sigui despistat.

      M'agrada

  7. Com que del bestiari no n’he trobat cap que m’identifiqués, he escollit el cavall.
    Com els cavalls puc ser elegant i fina i, alhora, brusca i potent. Tan puc anar a un ball com en una batalla, com els cavalls. També són artístics,delicats i bonics, com jo.

    M'agrada

  8. No he triat cap dels animals dels poemes del Bestiari, perquè no m’identifico amb cap poema al 100%. He triat el mussol perquè és un ocell nocturn i jo puc tenir son tot el dia, però arriba la nit i tinc totes les energies del món. També m’hi identifico perquè és un ocell que sembla que no tingui les cames llargues, però en realitat sí que les té i és una mica com jo: comparat amb, per exemple, els meus companys de classe sóc “petita”, però a casa jo sóc la més alta.

    M'agrada

  9. Jo m’identifico amb el dofí ja que són animals amb molt bona memòria i bastant ingeniosos. També són molt socials, sempre s’ajuden entre ells i són molt comunicatius. Normalment arreu on vaig faig amics.
    M’agrada sentir-me lliure com crec que es troben ells al mar. Van d’un lloc a l’altre i jo també sóc molt mogut tot i que a l’institut no ho sembli.

    Dels poemes de Carner amb el que més m’identificava era el grill.

    Liked by 1 person

  10. Jo m’identifico més amb el cucut, ja que és un ocell, i pot volar. Per mi volar és la llibertat. A mi m’agradaria molt volar. També és un animal petitó, i jo vagi on vagi (a casa, a l’institut, a l’acadèmia…,), sempre acabo sent la petita.

    M'agrada

  11. Jo m’identifico amb el gall d’indi. Perquè a vegades em sento atrapada. I un cop “arribo a la fira” i recupero la confiança i deixo de preocupar, alguna cosa passa i torno a estar altre cop “engabiada”.

    Liked by 1 person

  12. Jo amb els que hi ha al Bestiari, no m’hi identifico amb cap.
    Jo crec que m’ identifico amb un gat, ja que sóc una persona bastant independent i no necessito tenir a ningú per fer la meva vida. Però això, no impedeix que m’encanti notar l’afecte, la confiança… dels altres; però sempre que es puguin mantenir distàncies, i quan necessiti estar sola, pugui fer-ho. I perquè, igual que un gat, si algú m’ataca o ataca els meus, trec les ungles, jajaja.

    Liked by 1 person

  13. Jo m’identifico amb un eriçó perquè “salto” molt fàcilment a la defensiva: com les pues que poden fer molt de mal si se sent atacat, o no fer-lo, per la simple emoció de la por.

    Liked by 1 person

  14. Jo m’identifico amb el gat, ja que quan està feliç pot deixar que li diguin qualsevol cosa i li agrada estar acompanyat, però quan està de mal humor no li agrada ni que se’l mirin.

    Liked by 1 person

  15. Jo m’identifico amb un guepard, ja que tant a ell com a mi ens encanta córrer i també perquè sempre intento fer el que sigui per aconseguir el que vull, com ell ho fa amb les seves preses.

    Liked by 1 person

  16. Jo m’identifico amb l’albatros, perquè pot ser que em mostri feble però per dins sóc forta i faig tot el possible per superar-me a mi mateixa.

    M'agrada

Deixa un comentari