GUANY de Joan Vinyoli

El poema “El guany” la mar funciona com a imatge del món interior del poeta i quan aquest es capbussa en les seves fondàries (<<baixa al fons>> ) s’endinsa en un món on es pot veure l’única troballa possible: l’enriquiment a través dels mots.

El poeta vol “guanyar”, ens diu que la vida és una lluita constant i que després de l’esforç aconseguirem “una mar llisa” i ser lliures. Creieu que amb aquest final el poeta es refereix a la mort? Justifica-ho

6 pensaments sobre “GUANY de Joan Vinyoli

  1. Jo crec que la mort pot ser una de les conclusions que el poema ens dona, ja que sembla que faci referència a esforçar-te, reflexionar, lluitar pel que vols i al final morir sabent que has complert els teus objectius en la vida. Però des del meu punt de vista, ho veig més com a el fet de mirar en el teu passat i rectificar els teus errors per a poder créixer com millor persona. Realment és un molt bon poema i que tothom pot percebre des d’un punt de vista molt diferent.

    Liked by 2 people

  2. Crec que no es refereix a la mort, sinó a la llibertat de, desprès de fer un gran treball de introspecció, trobar el guany que és el que et dona la llibertat i tranquil·litat la “mar llisa”.

    Liked by 1 person

  3. Jo tampoc crec que s’està referint a la mort, després d’haver-me’l llegit he vist que es referia a que has d’esforçar-te i lluitar pel que vols aconseguir a la vida. Segons en el poema diu que un cop hagis complert aquestes coses trobaràs la llibertat i la tranquil·litat (vol del gavià i mar llisa). Aquest és el meu punt de vista.

    Liked by 1 person

  4. Crec que, pel context, es refereix a la tranquil·litat que té un mateix al descubrir qui realment ets, tot i que també es podria referir a la mort. La mar llisa representaria la pau després de fer tot l’esforç de viure.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari